Registar neplaćenih kazni

Auto-škola SIGNALSavjeti, Sigurnost u prometuLeave a Comment

Ako novčanu kaznu niste platili u dobrovoljnom roku, nećete moći produljiti registraciju vozila ni valjanost svoje vozačke dozvole

Ako vam je Odluka o prekršaju postala pravomoćna nakon 1. siječnja 2014. godine, a novčanu kaznu niste platili u dobrovoljnom roku za plaćanje kazne određenom u Odluci o prekršaju, uskratit će vam se:

  • izdavanje vozačke dozvole ili produljenje njezine valjanosti
  • registracija ili produljenje registracije motornog vozila.

U svrhu provedbe navedenih uskrata propisanih Prekršajnim zakonom, Ministarstvo pravosuđa ustrojilo je Registar neplaćenih kazni. Podaci iz Registra nisu javno dostupni.

Podaci potrebni za uplatu novčane kazne

Ukoliko vam je uskraćeno izdavanje vozačke dozvole ili produljenje njezine valjanosti, podaci potrebni za uplatu novčane kazne bit će vam dostupni u nadležnoj policijskoj postaji.

Ako vam je uskraćena registracija ili produljenje registracije motornog vozila, podaci potrebni za uplatu novčane kazne neće vam biti dostupni u Stanici za tehnički pregled nego će vas djelatnici stanice za tehnički pregled vozila uputiti na nadležnu policijsku postaju.

Brisanje iz Registra

Nakon što se uplata vaše novčane kazne provede, vaši podaci će biti izbrisani iz Registra neplaćenih kazni a time prestaju i uskrate.

Dodatne informacije:

https://pravosudje.gov.hr/vijesti/registar-neplacenih-kazni/195

Auto-škola SIGNALRegistar neplaćenih kazni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.